-->

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Διαγωνισμός Γελοιογραφίας «Πανί με πανί»




Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Εικαστικό Εργαστήρι Β. Σαγκιώτη, διοργανώνουν τον 4o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας με τίτλο: «Πανί με πανί».

Ο διαγωνισμός Γελοιογραφίας χωρίζεται σε δυο κατηγορίες

Στην πρώτη κατηγορία μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργοί κόμικς, γελοιογράφοι, σπουδαστές εικαστικών τεχνών, καθώς και άτομα που αγαπούν την γελοιογραφία αρκεί να είναι άνω των 18 χρόνων. Τα βραβεία για την πρώτη κατηγορία είναι τρία.

Πρώτο Βραβείο: 500 ευρώ
Δεύτερο Βραβείο: 300 ευρώ
Τρίτο Βραβείο: 200 ευρώ

Στην δεύτερη κατηγορία μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Για τις τρεις καλύτερες γελοιογραφίες της δεύτερης κατηγορίας θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι, καθώς και βιβλία γνωστών Ελλήνων γελοιογράφων.

Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε τεχνική και όλων των ειδών τα υλικά και μέσα, ώστε να δημιουργήσουν την γελοιογραφία τους. Τα έργα δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί.

Οι γελοιογράφοι μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους σε ψηφιακή μορφή (σε διαστάσεις 25Χ35εκ, αρχείο ΤIFF, PDF, Illustrator σε ανάλυση 300 dpi, CMYK) από την 1 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση doppat.nafplio@gmail.com

Όλα τα έργα θα εκτεθούν από τις 8 έως τις 21 Απριλίου σε επιλεγμένα σημεία της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Η ανακοίνωση και η βράβευση των νικητών θα γίνει στις 10 Απριλίου σε ειδική εκδήλωση στο Ναύπλιο.



Την αφίσα επιμελήθηκε η Γεωργία Τσαζή (αρχιτέκτoνας, σκιτσογράφος, νικήτρια του διαγωνισμού γελοιογραφίας 2015)

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή κριτών η οποία απαρτίζεται από τους: Μιχάλη Κουντούρη (γελοιογράφο), Ηλία Μακρή (γελοιογράφο), Έφη Ξένου (γελοιογράφο), Βλάντιμιρ Ραντιμπράτοβιτς (εικονογράφο), και Γεωργία Τσαζή (αρχιτέκτωνας, σκιτσογράφος νικήτρια του διαγωνισμού γελοιογραφίας 2015).

Επιμέλεια έκθεσης: Βασιλική Σαγκιώτη, Κυριάκος Μακρής





.